Science

Matematik A – Fysik B – Kemi B

Undrer du dig over, hvad lys og lyd egentlig er? Er du fascineret af naturens sammenhænge, har du lyst til at lave matematiske beregninger, og vil du gerne have en dybere forståelse af alt det, vi tager for givet i hverdagen? Det kunne være mobiltelefoner, rutsjebaner i Tivoli, rent drikkevand, elektricitet og lægemidler, rumfart, men også global opvarmning og uønskede kemikalier i vores miljø og fødevarer. I vores moderne fysik- og kemilokaler kommer du til at lave eksperimentelle undersøgelser, der hænger tæt sammen med det teoretiske arbejde.

Fagenes samspil
Dine tre hovedfag matematik, fysik og kemi hænger helt naturligt sammen, hvilket giver en fantastisk synergi i undervisningen. Det gælder også i forbindelse med din studieretningsopgave i 2.g, hvor du med stor succes kan bruge alle tre fag.

Fremtidsmuligheder
Når du tænker på, hvad det kunne være sjovt at arbejde med i fremtiden, er det måske uddannelser som ingeniør, fysiker eller kemiker, du kommer i tanke om. Derudover er Science også et godt afsæt til mange andre videregående uddannelser inden for teknik, naturvidenskab og sundhed, som fx medicin eller tandlæge.

Få inspiration til hvilke videregående uddannelser du kan tage efter gymnasiet på Uddannelsesguiden eller Jobkompas.

Oversigten herunder forudsætter, at alle elever i en klasse har den samme studieretning. Hvis en klasse er en såkaldt papegøjeklasse med flere studieretninger, kan der komme ændringer til, både hvilke fag der indgår i de enkelte studieretninger, og hvornår fagene bliver placeret i løbet af de 3 år for at få studieretningerne i papegøjeklassen til at passe sammen.