“Vi har allesammen hver vores holdning, og det er vigtigt, at man kommer ud med den, og at man ikke bliver overset, for vi er allesammen lige vigtige.”

Sådan siger Laust Sauerland-Paulsen fra 3.c på Hvidovre Gymnasium & HF i den video fra Ungdommens Folkemøde, som han og andre HvG-elever medvirker i.

(Se videoen herunder)

HvG’s samfundsfagelever og Elevrådet var på Ungdommens Folkemøde 5.-6. september 2019 i Valbyparken. Her havde 80 forskellige foreninger og organisationer sat boder op, som unge fra hele landet kunne besøge. Ét af stederne var Demokratiteltet, Børne- og Undervisningsministeriets telt, hvor HvG’s Elevråd stod for en del af oplæggene og øvelserne.

Alle ænder er lige gode – uanset udseende

De såkaldte Læringskonsulenter fra Børne- og Undervisningsministeriet havde også øvelser og lege med i rygsækken. En af dem var “andebyggeri”. Alle deltagerne fik det samme antal ens legoklodser – nogle gule, nogle røde og nogle med øjne. Hver deltager skulle bygge en and, som hun/han selv synes, den skulle se ud. Da øvelsen var ovre, stod en helt masse meget forskellige ænder på bordet.  Den næste halve time gik med en god snak om forskellighed, og om at alle er lige meget værd og har lige meget ret til at blive hørt. Det skulle styrke deltagernes demokratiske selvtillid og sætte fokus på, at alle unge får en stemme på deres uddannelser, og at stemmen styrker deres tilhørsforhold i små og store fællesskaber.

Dét tager Laust Sauerland-Paulsen også med sig:

“Det er vigtigt at lære at sige sin mening og lære at sige fra, hvis der er noget, man ikke vil eller ikke står inde for.”

Læs mere om Ungdommens Folkemøde her.