Publikum var ikke det mindste i tvivl om årets tema ved vores traditionsrige B-filmfestival, som blev afholdt fredag den 17. maj. Allerede i vandrehallen blev de omfavnet af en rendyrket Bond-stemning med rød løber, cocktails og ulasteligt klædte unge mennesker. Og da en Bond-kavalkade med helte og skurke fra Agent 007’s 50-årige karriere løb over filmlærrederne, var stemningen for alvor sat.

Der var stor opbakning fra publikum, mens de 14 elevproducerede film blev vist én for én på festsalens to lærreder. Flere forskellige genrer var repræsenteret – lige fra rendyrket og til tider hårrejsende fiktion til dokumentar.

De professionelle bedømte
Juryen, som bestod af filminstruktør og manuskriptforfatter Oliver Ussing, filmfotograf Eric Witzgall og filmpædagogisk leder på Station Next Susanne Wad, havde på forhånd set og bedømt alle 14 film. Mens publikum så filmene for første gang, voterede dommerne i et afsides lokale, og der blev diskuteret lystigt bag de lukkede døre.

Efter et sceneshow, som bød på dansende Bond-piger og musikoptræden med sangerinden Adeles prisvindende sang ”Skyfall”, kom øjeblikket, hvor de syv priser skulle uddeles.

Tæt løb gav to vindere
Filmen ”Fordi jeg frygter” havde under visningen tryllebundet publikum med sine smukke og gruopvækkende billeder. Dermed var det også kun naturligt, at filmen vandt prisen ”Bedste foto”.

Prisen for ”Bedste klipning” gik til filmen ”De hellige Øjne”. Mens ”Et dukkehjem”, som fortalte historien om et dukkehus med levende og skræmmende dukker, vandt for både ”Bedste Manuskript” og ”Bedst film”.

Aftenens storvinder var filmen ”Nyctofobi”, som var produceret af Atle Giöbel, Christian Holm og Victor Chico Rasmussen fra 2.a. Filmen vandt i kategorierne ”Bedste lyd”, ”Bedste lys” og ”Bedste film”.

Som toppen på kransekagen vandt ”Nyctofobi” også den prestigefyldte ”Publikumspris”, som blev uddelt på baggrund af en afstemning blandt publikum.