”Ad ad ad”, siger drengen, da han rører ved det lille, bløde hjerte, der for to minutter siden sad inde i en død fisk. Det er biologi-workshoppen, der til årets Naturvidenskabsfestival den 27. september disker op med døde fisk, rejer og hummere. Elever fra 6 lokale folkeskoler er inviteret til en række naturvidenskabelige forsøg og eksperimenter med vand på Hvidovre Gymnasium & HF, og de må røre og undersøge alle havdyrene. Imens fortæller og forklarer gymnasiets egne elever.

Til Naturvidenskabsfestivalen er det nemlig i høj grad gymnasiets elever, der underviser gæsterne.

”Folkeskoleeleverne synes helt sikkert, at vores workshops er mere spændende, når det ikke kun er ”de voksne”, der underviser dem, men også vores elever, som de relaterer mere til,” forklarer gymnasiets rektor Kirsten Jensen.

Stink og stænk

”Føj, det lugter grimt”, siger en elev på kemi-workshoppen med næsen nede i et reagensglas fyldt med benzin. Her har eleverne fået udleveret seks kolber med klare væsker, der alle ligner vand – men kun i én af kolberne er der vand, og gennem forsøg skal de finde ud af hvilken.

Til den førnævnte biologi-workshop bliver gæsterne klogere på, hvordan forskellige dyr tilpasser sig livet i vandet.

I fysik skal der gennem eksperimenter findes ud af, hvilke materialer, der kan flyde i hvilke slags væsker.

I kemi/biologi skal eleverne filtrere urent vand og kigge nærmere på, hvorfor det er vigtigt at passe på vores vand.

Dagen bliver afsluttet af en fælles frokost i gymnasiets kantine.

En tilbagevendende succes

Naturvidenskabsfestivalen er en landsdækkende uge i naturvidenskabens navn, som mange af landets uddannelsesinstitutioner markerer. Hvidovre Gymnasium & HF har de seneste mange år deltaget, blandt andet fordi, at der hvert år er rift om de begrænsede antal pladser til skolens workshops. I år er det klasser fra Gungehus, Langhøj, Avedøre og Præstemose, der er på besøg.

Se flere billeder fra dagen her