De seneste uger har 10 elever fra 2.y med Informationsteknologi på b-niveau ombygget og programmeret gymnasiets LEGO Mindstorm-robotter med et særligt mål for øje.

På mandag skal de nemlig deltage i den landsdækkende robotkonkurrence RoboCup Junior, som afholdes af Experimentarium og DTU.

Agility for robotter
Allerede i morgen kommer robotterne og programmeringen imidlertid på prøve på den store forhindringsbane, som er stillet op på Experimentarium.

Det er samme bane, som konkurrencen foregår på, når det går løs mandag. Og der er nok at øve sig på, for forhindringsbanen indeholder både porte, ramper, tunneller og en såkaldt økseport.

Kamp mod universitets-studerende
Robotten skal helt på egen hånd skal ud og klare så meget som muligt af den store  forhindringsbane – og det gælder om at fuldføre så meget af banen i den bedste tid.

Ved konkurrencen på mandag udnævnes to vindere, som går videre til DTU’s finale torsdag d. 11. april, hvor de skal kæmpe imod de virkelig skrappe drenge og piger fra DTU.

Se banen, som robotterne skal gennemføre her >

Billedet er fra vores naturvidenskabsfestival i 2012, hvor lærer Jacob Stenløkke Bendtsen viser folkeskoleeleverne, hvordan de kan programmere robotterne.