”Jeg synes, det er enormt interessant at være med. Da jeg blev spurgt, tøvede jeg slet ikke. Jeg sagde ja med det samme,” fortæller Kirsten med et smil på læben.

Gruppen er nedsat af regeringen, og de skal lave en grundig analyse af hvordan elevfordelingen er. På baggrund af analysen, skal de komme med bud på, hvordan aktuelle problemer kan løses.

Udover at være rektor på Hvidovre Gymnasium & HF, har Kirsten gennem årene udtalt sig flere gange til medierne, om de problemer der er i henhold til elevfordelingen på gymnasier. ”Der er en tiltagende social og etnisk segregering. Og dét er et problem af flere grunde. For eksempel er det et problem for samfundets sammenhængskraft,” udtaler hun.

Ekspertgruppen skal aflevere deres rapport med modeller for elevfordeling inden udgangen af første halvår af 2019.