De seneste uger har emnet ’politiske ideologier’ været overskriften i samfundsfagsundervisningen hos 1.g-klasserne. Som afslutning på dette forløb fik eleverne i går mulighed for at høre om ideologierne liberalisme, socialisme og konservatisme fra de, der arbejder med dem til daglig – politikerne.

Kendte ansigter
Hele tre styks gæstede gymnasiet denne eftermiddag og stod på mål for elevernes mange spørgsmål. Det var folketingspolitiker fra Liberal Alliance Joachim B. Olsen, leder og politisk ordfører for Konservative i Københavns Borgerrepræsentation Rasmus Jarlov, samt Socialdemokraternes folketingskandidat på Vestegnen Mattias Tesfaye.

Efter de tre politikeres oplæg om deres ideologier fik eleverne lov til at skyde løs med alle de spørgsmål, de måtte have. Og de kom vidt omkring. Eleverne spurgte ind til politikernes holdninger omkring alt fra integration, dagpenge og fattigdom i Danmark til SU og egenbetaling af videregående uddannelser.

Stil krav til debatten
Matthias Tesfaye gav desuden de unge mennesker et indblik i, hvordan de politiske historier og til tider hårde udtalelser opstår i medierne. Han havde et budskab til de unge førstegangsvælgere, inden valgkampen for alvor går i gang:

’Der er for mange, der slipper afsted med kontroversielle udtalelser i kampens hede. I beslutter selv, hvilken politisk debat, I vil have. Stil krav, læs aviser og træf et velovervejet valg, inden I går i stemmeboksen,” lød det fra den unge socialdemokrat.