“Solsorten siger kineserne kommer!” udbryder poetry slammer Peter Dyreborg, inden han afslutningsvist slår over i sang med omkvædet fra Poul Reichhardt klassiker “Er du dus med himlens fugle”. Efter sidste tone blive han belønnet med applaus fra 100 klappende par hænder. Alle 1.HF’erne har lige fået et crash kursus i en fusion af digtning, rim og vilde historier – alt sammen under overskriften poetry slam.

Foredraget med Peter Dyreborg var en del af 1.HF’ernes flexdag fredag den 26. oktober, hvor kommunikation og formidling var i centrum.

På tværs af skolens fire HF-klasser blev der dannet fire grupper, som skulle fordybe sig i forskellige former for kommunikation. En gruppe besøgte Berlingske Tidende, hvor de fik indblik i avisredaktionernes daglige proces fra en idé til en artikel i morgendagens avis. Det skete gennem en rundvisning på redaktionen og en snak med en af avisens journalister.

En anden gruppe så nærmere på de fortællinger, som et stærkt billede kan formidle.  Det skete på fotoudstillingen World Press Photo i Politikens Hus, hvor 55 fotografer har fanget store og små øjeblikke, som hver især fortæller en historie. Fotografernes imponerende billeder er blevet udvalgt blandt 101.254 indsendte billeder.

Den tredje gruppe blev journalister for en dag, da de besøgte Morgenavisen Jyllands-Postens Mediarium. Et interaktivt univers hvor eleverne selv skulle researche på deres historie, interviewe kilder og til slut lave forsiden på morgendagens (fiktive) avis.

Den fjerde og sidste gruppe skulle arbejde videre med begrebet poetry slam. Hele eftermiddagen digtede og rimede de om deres hverdag, fortid og fremtid.

Som opfølgning på dagen har eleverne lavet et oplæg for deres klasse om, hvad de oplevede på flexdagen, samt givet nogle bud på, hvordan deres nye viden kan overføres til hverdagen og undervisningen på gymnasiet.

Vil du vide mere om poetry slam, så tjek www.poetryslamdk.dk