Mens 2.b i sidste uge måtte sige farvel og på gensyn til deres udvekslingselev Gabriele Juskaite, kunne 3.b i selv samme uge byde velkommen til en helt særlig gæst.

Deres udvekslingselev i skoleåret 2011/2012, Hikari Nagasaka, var nemlig rejst hele vejen fra Japan for at tage del i studenterugens festligheder.

En del af traditionerne
Den 19-årige Hikari læser til daglig kultur og samfundsfag på universitet i Tokyo. Men i sidste uge tog hun sig en velfortjent ferie til Danmark.

Det var Hikaris far, der havde sørget for, at hun fik en flybillet, så hun kunne besøge sin værtsfamilie og se klassekammeraterne blive studenter. En oplevelse, som hun var helt utrolig glad for at få med:

“Det er stort at kunne være med til translokationen og køre rundt sammen med klassen. Det er en meget dansk ting, at studenterne kører gennem byen på den måde – jeg har aldrig set det andre steder.”

Hemmelig hue
Selv blendede Hikari naturligt ind blandt studenterne til både dimissionsfesten og under studenterkørslen. Hun havde nemlig fået sin helt egen studenterhue.

“Mine værtssøskende købte huen til mig allerede for et år siden. Mine klassekammerater vidste det godt, men jeg blev selv meget overrasket og glad,” fortalte Hikari på et imponerende dansk.

Den unge studerende har gennem det seneste år prøvet at holde sine danskkundskaber ved lige ved at læse danske tekster, skrive med sine danske venner på Facebook og tale med sin værtsfamilie på Skype.

Varm velkomst
Det var en stor overraskelse for mange af Hikaris tidligere lærere, da hun pludselig stod blandt sine gamle klassekammerater til dimissionsfesten. Selv nød hun at være tilbage på gymnasiet, hvorfra hun har mange gode minder.

“Jeg synes virkelig, at det er et godt gymnasium. Her er relationen mellem lærer og elev varm og god – og jeg følte mig virkelig taget godt imod som udvekslingselev.”

I løbet af den uge, som Hikari var i Danmark, skulle hun være sammen med sine gamle klassekammerater og ellers bare hygge med sin danske værtsfamilie.