”Det er enormt vigtigt for mig, at vi er og bliver hele Hvidovres lokale gymnasium,” siger Tania Sheikh Larsen, som fra 1. januar er ny rektor på Hvidovre Gymnasium & HF.

”Det er her, man går i klasse med sine folkeskolekammerater og samtidig møder nye venner. Og udover det sociale miljø – som både eksisterer i og uden for skolen – er her et stærkt fagligt miljø og lærere, der sætter en ære i at lære vores elever mest muligt og på den bedste måde. For mig er Hvidovre Gymnasium & HF simpelthen et sted, hvor det er en fornøjelse at arbejde,” siger hun.

Ser frem til det lokale samarbejde

For den nye rektor forudsætter denne lokale forankring også et godt og tæt samarbejde med kommunens folkeskoler, klubber og erhvervsdrivende.

”Derfor håber jeg også, at vores eksisterende og potentielle samarbejdspartnere giver en kop the, hvis jeg kigger forbi – og jeg kvitterer lige så gerne med en kop, hvis man har lyst til at stikke hovedet ind til mig på gymnasiet,” siger Tania Sheikh Larsen.

”Samtidig vil jeg gerne høre fra unge og forældre om, hvilke ønsker og visioner der er til vores gymnasium, så vi sammen kan sætte nye mål for alt det, vi gerne vil,” afslutter hun.

Kender allerede skolen godt

Tania Sheikh Larsen går fra en stilling som vicerektor på gymnasiet til rektor. Hun har derfor nært kendskab til arbejdsgange, elever, personale og opgaver. Noget, der også vejede tungt i bestyrelsens beslutning om, at det blev hende, der skulle have stillingen:

”Vi ved allerede, at Tania er dygtig – og så brænder hun virkelig for os og vores gymnasium. Jeg ved, at lærere og elever altid gør deres ypperste, og med Tania i spidsen er jeg sikker på, vi når nye højder sammen,” siger Anders Liltorp, som er formand for gymnasiets bestyrelse og kommunalbestyrelsesmedlem i Hvidovre Kommune.

Tania Sheikh Larsens forgænger er Kirsten Jensen, der siden 2009 har været rektor på gymnasiet, og som i efteråret 2019 gik på pension.