”Det er dejligt at mærke Hvidovre Gymnasium & HF’s elevers interesse for politik”. Sådan skrev Pia Kjærsgaard på sin Facebook-side efter sit besøg på Hvidovre Gymnasium & HF.

Stolene i skolens store lokale 182 var fyldte, og 140 afgangselever sad med faste blikke rettet mod dagens taler. Nogle sad med notesbøger fremme for at kunne få alle detaljer med, og hænderne blev ivrigt rakt op i håb om at kunne stille spørgsmål.

”Når jeg vågner, står der altid to flotte mænd foran min dør.” Hele lokalet brød ud i grin, da Folketingets formand Pia Kjærsgaard besvarede et spørgsmål om, hvordan det er at have livvagter.

Stemningen på Christiansborg
Oplægget startede med to film, der begge, på hver sin måde, viste, hvad det vil sige at være i Folketinget, hvordan unge mennesker kan være med i det danske demokrati, samt hvordan stemningen på Christiansborg er til dagligt. Herefter holdt Pia Kjærsgaard et oplæg efterfulgt af spørgsmål fra både elever og lærere. Der var stor interesse for hendes arbejde som formand, og hvordan hun skal være i stand til at forholde sig objektivt i sin stilling i forhold til hendes ideologi.

De sidste spørgsmål blev stillet, og Pia Kjærsgaard stillede op til selfies med de mange elever, inden hun drog afsted i sin sorte bil med sine to livvagter.

Foto: Pia Kjærsgaards Facebook-side