Siden slutningen af august har en flok gymnasieelever arbejdet hårdt på at være klar til i alt fire forestillinger i uge 48. Ud over eleverne er der bag musicalen et produktionshold bestående af et par lærere og fire tidligere elever, der ikke helt kan slippe Hvidovre Gymnasium igen, efter de er blevet studenter. Én af dem er Anna Bønløkke, der fik huen på i sommer, og som er koreograf på forestillingen:

”Vi prøver at lægge rigtig meget vægt på, at eleverne skal have det sjovt – også selvom forestillingens emne egentlig er meget alvorligt,” fortæller hun og henviser til musicalens fortælling om gruppepres, venskab, kærlighed og at stå på kanten af livet.

Og ’Livets kant’, som musicalen meget passende er blevet navngivet, er tilmed skrevet og instrueret af én af de tidligere elever og er derfor en helt unik teateroplevelse.

Musical skaber tætte bånd

”Vi lærer rigtig mange ting, som man skal bruge senere i livet, som man egentlig ikke ville lære på andre måder,” siger Willow Nielsen fra 1.b, som er skuespiller på holdet.

Til de ugentligt øvegange er der fokus på karakterarbejde, dans, sang og skuespil, og det er et intenst arbejde, som hurtigt skaber tætte bånd mellem eleverne:

”Man får venner på tværs af årgange og klasser – og det er tætte venner, man ikke bare lige slipper af med,” siger Rinaldo fra 1.a, som også er skuespiller på holdet.

Sådan kommer du med

Billetter til den åbne forestilling den 29/11 kl. 19.00 kan købes her til 30 kroner + gebyr.

Udskolingsklasser fra kommunen kan komme gratis ind den 28/11, 29/11 eller 30/11 kl. 10.00. Skriv til LB@hvidovregymnasium.dk for at melde din klasse til – men der er begrænsede pladser, så det er først til mølle.