”Da jeg hørte, at det var vores film ’Mars Kalder Venus’, der havde vundet Publikumsprisen, kunne jeg ikke forstå det. Jeg blev vildt glad og stolt.”

Sådan fortæller Anarikke Cristina Kongsager Larsen, der til daglig er elev på Hvidovre Gymnasium & HF og samtidig går på Station Next, som er en filmskole for unge mellem 14-18 år. Hun og hendes gymnasiekammerat Olivia Rose Bloch Tatnell, der også går på Station Next, var ligeledes en del af det hold på filmskolen, som stod bag kortfilmen ’Mars kalder venus.’ Filmen handler om forholdet mellem en dreng og hans ældre søster, der skal afsted på efterskole, og den vandt altså Publikumsprisen i U16-konkurrencen på den nyligt overståede Odense Filmfestival. Olivia Rose Bloch Tatnell deler sin venindes begejstring over prisen:

”Det betød så uendeligt meget at vinde! Dét, at man har arbejdet så hårdt for noget, og pludselig er det ens egen kortfilm, der bliver udråbt til vinder, altså det er stadig helt underligt at tænke på.”

Anarikke i midten og Olivia helt til højre på den røde løber til Odense Filmfestival. Til venstre er et tredje medlem af holdet bag filmen ‘Mars kalder venus.’

Filmpassion udleves i både skole og fritid

Både Olivia og Anarikke har delt en interesse for film og dét lave dem i mange år. Derfor søgte de for to år siden ind og blev optaget på Station Next, som er en filmskole for unge mellem 14-18 år. Station Next ligger i Avedøre et stenkast fra Hvidovre Gymnasium & HF, som sidste år som det eneste gymnasium i landet kunne udbyde Mediefag på A-niveau. Og det var på netop dette gymnasium, at både Anarikke og Olivia blev optaget i sommer og nu går i 1.g.

”Det betyder vildt meget, at Hvidovre Gymnasium for det første har en mediefagslinje, men at de samtidigt samarbejder med Station Next. Så bliver det vist ikke bedre, haha. Jeg håber, at det giver lidt med i bagagen, at man både har gået på Station Next alle tre år, og at man samtidigt har haft det på A-niveau i gymnasiet,” siger Olivia.

Anarikke er enig:

”Jeg havde hørt godt om linjen, og jeg er rigtig glad for at have mediefag, da jeg elsker medieverdenen. Den måde, man kan udtrykke sig på filmisk, synes jeg, er fascinerende. Eller den måde man kan fange folks opmærksomhed via film.”

Hårdt – men sjovt – arbejde

Når Anarikke og Olivia er færdige med at filme, klippe og redigere på gymnasiet, fortsætter de arbejdet på Station Next.

”At gå hos Station Next betyder, at man er meget engageret og laver sine opgaver og afleveringer. Det kræver også en del fritid at gå derude, og det forventer de også af én, når man tilmelder sig”, fortæller Olivia. For hverken hende eller Anarikke føles det dog som en sur tjans – tværtimod:

”For mig betyder det rigtigt meget, at jeg kan sige, at jeg er en del af Station Next,” fortæller Anarikke. ”Jeg føler, det er mit andet hjem. At vide, at der er andre, der er lige så tossede med film og processen i at lave film, som én selv, er bare rar.”

Klar med ny film

Uddannelsen på Station Next tager tre år, og Olivia og Anarikke begynder snart på deres tredje og sidste år. Deres vinderfilm ’Mars kalder venus’ er faktisk deres førsteårsfilm, og siden da er de blevet færdige med deres andenårsfilm, som hedder ’Svævende soldater’. Den skal også sendes rundt til forskellige festivaler i håbet om at blive optaget og vist.

 

Du kan se ‘Mars kalder venus’ her.

Du kan se ‘Svævende soldater’ her.