Når man har mediefag på HvG, har man ikke bare ”klassisk” tavleundervisning. Man får i løbet af tre år et stort kendskab til, hvordan man kan begå sig i den professionelle filmverden. Man får ovenikøbet mulighed for at producere film til TV2 Lorry og Hvidovre Kommune, som skolen har et samarbejde med. Derudover har vi også et tæt samarbejde med Station Next, som er en filmskole der ligger et stenkast fra gymnasiet.

Åbner døren til din fremtid som filmskaber
Daniel Schram og Johannes Stilhoff blev begge studenter i 2018 og gik begge i mediefagsklassen. Siden de er blevet studenter, har de blandt andet lavet en kortfilm sammen samt startet deres eget produktionsselskab.

Johannes Stilhoff (t.h.) og Daniel Schram (t.v.) til premieren for deres kortfilm “Boyhood Dream“. Filmen sendes til filmfestivaler rundt omkring i Danmark og kan derfor ikke ses online endnu.

”Mediefag med Mimi Olsen på HvG har været altafgørende. Listen over ressourcerne, det har givet, kan ikke udtømmes. Det stærke teoretiske grundlag inden for bl.a. dramaturgi og æstetik, det filmhistoriske overblik, hvordan en god filmisk analyse opbygges og udfærdiges rent skriftligt, samt hvordan man skaber en film lige fra præproduktion til premiere, er blot udsnit af, hvad mediefag på HvG giver,” fortæller Johannes der desuden læser Jura på Københavns Universitet.

”Det var også gennem mediefaget, at man blev en del af Filmfestivalen på skolen. Det var det absolutte højdepunkt på året, hvor jeg fik lov til at være vært til showet det sidste år af min gymnasietid. Jeg har været glad og begejstret for min tid på HvG’s medielinje, og jeg vil råde fremtidige gymnasieelever til at have den med i overvejelserne. Det er ikke noget man kommer til at fortryde – og så åbner den døren til at komme ind i branchen, hvor ens netværk kan vokse meget,” udtaler Daniel Schram der disse måneder er på et højskoleophold i udlandet.

“Vi elsker at optage og redigere”

Marcus Philipsen og Astha Dhole rejser rundt i Asien og laver Youtube.

Daniel og Johannes er ikke de eneste studenter der ikke kan slippe interessen for filmproduktion. Astha Dhole og Marcus Philipsen gik i samme mediefagsklasse, og har i forbindelse med en rejse i Asien startet en Youtube-kanal. ”Mediefag på HvG var fantastisk. Nu er vi færdige på HvG, men mediefaget har vi ikke sluppet. I forbindelse med to måneders rejse rundt i Asien, laver vi Youtube. Vi elsker at optage og redigere videoer – og mediefag på HvG har kun øget interessen,” fortæller de.

Gå til film på Station Next
”Er man særligt engageret, bør man desuden overveje at søge ind på Station Next, hvor man kan gå til film  – ganske tæt på gymnasiet. Kombinationen af mediefag på HvG og Station Next er genial”, udtaler Johannes der selv var elev på filmuddannelsen på Station Next.