Under overskriften “Energi til livet”, blev der i fredags afholdt Naturvidenskabsfestival 2013 på Hvidovre Gymnasium & HF, hvor skolens naturvidenskabslærere – assisteret af kyndige gymnasieelever – lavede forskellige workshops for hele 250 folkeskoleelever fra Hvidovres folkeskoler.

Eleverne fra 1.-3. klasse fandt i idræt ud af, hvor meget man skal løbe, for at forbrænde den energi der er i én vingummi og i biologi fik de viden om hvordan energien fordeles i kroppen – og fik sågar også lov til at holde både et hjerte og en lever i hånden (dog ikke fra et menneske, forstås).

De ældste folkeskoleelever fik stiftet bekendtskab med en bred palet af fag, der alle beskæftiger sig med energi: Kemilærerne fortalte om sammenhængen mellem energi og kemi, og viste gennem forsøg, at der er forskellig energi i fx mad, krudt og benzin.

I naturgeografi fik eleverne til opgave at give deres bud på, hvilke energiformer der bør satses på i fremtiden, og i informationsvidenskab blev der eksperimenteret med intelligente robotter og solceller, der selv kan finde ud af at optage og bruge energien mest effektivt. Robotterne var indkøbt særligt til denne lejlighed for midler tildelt af Nordea-fondens naturvidenskabelige festivalpulje.

Efter en lang og spændende dag mødtes alle i gymnasiets kantine, hvor rektor Kirsten Jensen takkede alle for en begivenhedsrig og underholdende dag – og fik heldigvis også masser af rosende ord retur fra både besøgende folkeskoleelever og -lærere, der uden tvivl vender tilbage igen til Naturvidenskabsfestival i 2014.