”Det har været noget af en uforglemmelig aften, og vi har været rigtig glade for at være med. Det er noget helt andet, når man overnatter sammen.” Sådan siger Dafina Zekiri, elev på Hvidovre Gymnasium & HF, efter hun har tilbragt knap et døgn sammen med sine nye klassekammerater i 1.b. Med til arrangementet, som hedder ’HvG By Night’, var også en anden ny klasse, 1.c, og lærere fra begge klasser.

Rektor: Eleverne skal føle sig hjemme tidligt

Konceptet blev for første gang prøvet af sidste år og blev en succes, som skolen derfor gentager i år. Alle de nye elever skal tilbringe en hel dag og nat sammen med deres nye klasse, en anden klasse og deres lærere.

”Formålet med ’HvG By Night’ er at ryste eleverne sammen og give dem en mulighed for på et tidligt tidspunkt at føle sig hjemme på skolen,” fortæller rektor Kirsten Jensen. Hun dukker selv op til samtlige ’HvG By Night’-middage, hvor hun spiser med og hilser på de nye elever.

En dag, hvor der er tænkt ud af boksen og huset

Programmet for hver klasses ’HvG By Night’ er planlagt af klassernes lærere. De prøver som regel at give eleverne nogle oplevelser, som er lidt ud over det sædvanlige – og også gerne med en tur væk fra gymnasiet.

For 1.b’s og 1.c’s vedkommende gik turen om eftermiddagen den 24. august til Museum Ragnarock i Roskilde.

”Vi var godt nok overraskede over museet,” fortæller Dafina Zekiri. ”Til at starte med troede vi, det ville blive kedeligt, men museet er noget for sig selv med forskellige slags musik, lys og farver, og det var en fantastisk tur med klassen. Vi havde det virkelig sjovt og hyggeligt.”

Derefter tog eleverne og deres lærere tilbage til gymnasiet, hvor et par idrætslærere tog over. De havde arrangeret en tur på militærbane og i det nærliggende Cirkusmuseum, hvor der stod gøgleri på skemaet.

Efter at have fået pulsen i vejret, skulle der mad i maven. Der stod chili con carne på menuen, tilberedt af gymnasiets ”kantine-mor” Hanne, og rektor Kirsten Jensen spiste med og sludrede med de nye elever. Med til middagen var også de nye elevers introvenner – det er elever fra de ældre årgange, der fra dag ét har fungeret som tutorer for de nye.

Efter aftensmaden var der fri leg. ”Vi fik lov at høre musik, danse og lave lige, hvad vi havde lyst til,” fortæller Dafina Zekiri. ”Vi gik direkte ud i et af klasselokalerne, hvor vi dansede folkedanse fra hele verden. Alle fra klassen dansede med. Det var rigtig fedt og hyggeligt, fordi vi lærte hinanden at kende på en anden måde.”

Senere gik nogle elever omkuld i deres medbragte soveposer, mens andre blev oppe til den lyse morgen.

Dagen derpå havde både de deltagende elever og lærere fri.

”Vi tror og håber, at vores ’HvG By Night’-arrangementer kan skabe tættere bånd og fællesskaber blandt eleverne, så de ikke blot fagligt, men også socialt får det bedste ud af deres år her på gymnasiet,” siger rektor Kirsten Jensen.

Fakta:

Alle de nye 1.G- og 1.HF-klasser på Hvidovre Gymnasium & HF har i løbet af uge 34 og 35 været til et ’HvG By Night’-arrangement.

Derudover har alle de nye elever også i juli, før de overhovedet startede, været inviteret til eftermiddags-arrangementet ’HvG Sommertræf’ for at møde deres dengang kommende klassekammerater.