Skrevet af træner og lærer Martin Svane Frei

På en flot efterårsdag tirsdag den 29/9 mødte 15 forventningsfulde HvG-elever op til det årlige regionsfodboldstævne i Greve idrætscenter. Forud for kampen var de 15 blevet nøje udvalgt blandt HvGs enorme talentmasse af fodboldspillere, så det var cremen af cremen, der gjorde sig klar til at forsvare HvGs ære på fodboldbanen.

Vi var bevidste om, at det kunne blive svært. I vores pulje foruden Kongsholm og Frederiksberg skulle vi møde sidste års regionsvindere, Greve Gymnasium. De to bedste fra hver pulje gik videre til semifinalerne.

Kampen Hvidovre – Frederiksberg

Først skulle vi møde Frederiksberg Gymnasium, hvis styrke vi ikke kendte på forhånd, så vi startede forsigtigt. Det blev dog hurtigt klart, at vi med vores energiske og hurtige tiki-taka-system var vores modstander overlegne. Frederiksbergs målmand agerede desværre levende plankeværk, så på trods af gode forsøg på mål, forblev kampen målløs.

Kampen Hvidovre – Kongsholm

Kun 5 minutter efter slutfløjtet på første kamp skulle HvG i ilden igen mod Kongsholm Gymnasium, som tegnede til at blive puljens prygelknabe. De havde tabt hele 4-0 til Greve i første kamp, så hvis HvG skulle have en chance for at gå videre til semifinalen, skulle denne kamp vindes.

Kongsholmspillerne lignede en flok kegler imellem hvidovredrengenes flotte kombinationer. Men bekymringerne hos HvGs trænerstab voksede i takt med, at minutterne gik. Forsøg på træværket og en del ”lige ved og næsten”-chancer resulterede ikke i mål. Kort inde i 2. halvleg får HvGs ellers så sikre forsvarsgeneral Yousef et lidt heldigt gult kort for en nødbremse, hvilket medfører en 5 minutters udvisning. Udvisningen satte et arbejdsraseri i gang hos HvG, og allerede kort tid efter får Enes en stikning fra Mohammed, som i bedste Tøfting-stil i flere omgange får tacklet sig igennem Kongsholms forsvar og scoret til 1-0. I det 25. minut bliver Jonas stukket i dybden af Rinor, som sikkert sætter bolden ind bag målmanden fra Albertslund. Kampens resultat: 2-0!

Kampen Hvidovre – Greve

Herefter fulgte en velfortjent pause, hvor vi overraskende så Greve tabe 1-0 til Frederiksberg. Alt skulle således afgøres i den sidste kamp mod Greve, hvor HvG kunne nøjes med uafgjort, mens Greve var tvunget til at vinde. Det var et mærkeligt mat Greve-hold, som ikke på noget tidspunkt formåede at bide fra sig. Allerede i 10. minut får Enes en stikning i dybden, løber ned mod baglinjen og sender bolden fladt indover. Her ”hopper” Mohammed ”elegant” over bolden for at efterlade Frederik helt blank foran mål. Frederik forsømmer ikke muligheden og banker den ind i kassen. En fuld fortjent 1-0-føring. Greve havde intet modsvar, og sejren blev sejlet sikkert i havn.

Hvem der skulle have førstepladsen, skulle afgøres i sidste kamp, hvor Frederiksberg skulle møde Kongsholm. Hvis Frederiksberg vandt med mere end 2 mål, ville de tage førstepladsen foran os. Det var tydeligt at se, at der ikke var mere kampvilje tilbage hos Kongsholm, som lod sig slå med hele 6-0, og HvG endte derfor på 2. pladsen på trods af at være det klart bedste hold i puljen.

Semifinale: Hvidovre – Gladsaxe

Vi skulle derfor møde den andens pulje suveræne nummer 1, som havde slået både Bornholm, Brøndby og et nyt gymnasium fra Taastrup. Og her blev HvGs mandskab for første gang på dagen udfordret. Mens Hvidovres spil kan sammenlignes med Barcelonas tika-taka, er Gladsaxes spillestil meget lig Bayern Münchens mere direkte og fysiske. De første 5 minutter styrer HvG fint spillet, men herefter overtager Gladsaxe med deres hårde fysiske spil langsomt teten. HvG ender med at leve på kontraer og efter 10 min. giver det endelig udbytte, da et hovedstød bliver stoppet med hånden af en Gladsaxespiller i straffesparksfeltet. Straffe til HvG! – som køligt bliver omsat til mål af Mohammed. HvG kan gå til pause med en 1-0-føring!

Kort efter pausen, tæt på eget straffesparksfelt, begår vi et dumt frispark. Gladsaxe udnytter dette ved efterfølgende at sparke bolden helt op i målhjørnet efterladende James i målet chanceløs.

Alligevel får HvG kæmpet sig tilbage i kampen. Halvt inde i 2. halvleg får vi kæmpet os igennem i højre side, men mister bolden. En gladsaxespiller sparker dog halvsløset bolden i fødderne på Mohammed, som drøner mod mål og sparker den ind til 2-1.

Forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence

HvG var nu meget tæt på den absolutte succes, og det kunne mærkes på drengene, der begynder at spille noget nervøst og lade sig presse. Det går dog fint, indtil der bliver begået et frispark i venstre side i de døende sekunder af kampen. Ved frisparket bliver bolden sendt højt ind over mål i hovedet på en gladsaxespiller, som header bolden sikkert op i hjørnet…. Den totale nedtur er en realitet, SÅ tæt på…. Dommeren fløjter efterfølgende kampen af, og kampen skal derefter ud i forlænget spilletid! Det resulterer dog ikke i nogle mål eller nævneværdige chancer, så kampen ender derfor i straffesparkskonkurrence.

HvG scorer på det første, men brænder desværre de følgende 2 og må se sig slået af Gladsaxe og er derved ude af turneringen.

Aldrig har HvG været tættere på at vinde regionsturneringen. Det var marginalt, hvad vi manglede for at gå hele vejen. Det var mange unge spillere med, så det lover godt for de næste år.

Tak til drengene for godt spil og god opførsel!