I mandags drog scienceklassen 1.x af sted til DTU, hvor der ventede en dag med ny viden og masser af forsøg.

Klokken 8.45 mandag morgen var eleverne klar til to øvelser om mekanisk energi i Nanoteket, som er et undervisningslaboratorium under Institut for Fysik.

Forsøg med racerbane og stålkugler
I det ene forsøg skulle de bygge en racerbane med loop og undersøge dens energi ved at analysere en video af en bil, som kørte gennem banen. Det gik rent hjem hos eleverne:

“Det var virkelig sjovt at få lov til selv at bygge en bane til forsøget,” lød det fra Najeeb-Hollah Rashed.

I det andet forsøg skulle eleverne accelerere stålkugler med kraftige magneter i en såkaldt Gauss riffel og prøve at eftervise en matematisk model.

En spiral af viden
Efter frokost fik de et foredrag om spiraler af Vagn Lundsgaard Hansen, professor i matematik ved DTU. Det syntes Aysegül Køse fra 1.x. var rigtig spændende:

“Han forklarede det på en sjov måde, så man forstod det og kunne følge med.”