Der blev stillet spørgsmål om alt fra tillid til kilder, fokus på målgrupper og det sikkerhedsmæssige aspekt omkring arbejdet som udenrigskorrespondent i Mellemøsten, da journalist Jette Elbæk Maressa tirsdag den 13. november holdt oplæg for elever fra 3.v. og 3.c’s elever med Samfundsfag A.

Mødet med den erfarne journalist var en del af et forløb om Mellemøsten og dens konflikter. Et emne som flere af eleverne også skal skrive om i deres store skriftelige opgave.

Ud over erfaringer fra Jettes dækning af det arabiske forår, var der dog også tid til en generel snak om det at være journalist:

“Det er nok noget af det fedeste at være korrespondent, fordi man kan skrive indenfor alle emner,” fortalte Jette Elbæk Maressa, som tidligere har været Morgenavisen Jyllands-Postens korrespondent i Italien.

Det har også gjort, at hun i dag ved en hel del og mange forskellige emner – lige fra kultur til politik. Hun er desuden blevet utrolig erfaren i den øvelse, det er, at sætte sig ind i et nyt emne i en fart.

Jette Elbæk Maressa er tidligere leder af Jylland-Postens Christiansborg-redaktion, ligesom hun fra 2006-2011 var udlandsredaktør. Siden har hun været korrespondent for Jyllands-Posten, baseret i København.