Kan vi stole på vidneudsagn? Det spørgsmål udgjorde dagens tema, da eleverne fra 3.v havde besøg af Eva Smith, som er professor ved Københavns Universitets Juridiske Fakultet.

Eva Smith satte spørgsmålstegn ved, om vi egentlig kan stole på de vidneudsagn, som ofte bruges som sagsgrundlag ved de danske domstole. Hun viste en del af tv-programmet “Øjenvidne”. Det tydeliggjorde, hvor svært det kan være at være vidne og helt præcist genkalde sig en situation, man har oplevet.

Letpåvirkelige vidner
“Vi har alle sammen nogle forudindtagede opfattelser af, hvordan verden ser ud. Det betyder, at når vi skal rekonstruere en situation, så sker det ud fra farvede oplevelser, som er præget af, hvad vi som enkeltpersoner har med i bagagen,” forklarede Eva Smith.

Eva Smith er også forfatteren bag bogen “Kriminalitet og retfærdighed”, som 3.v har brugt i undervisningen i foråret.

Om Forskningens Døgn
Professor Eva Smith besøgte HvG som en del af forskningsfestivalen Forskningens Døgn, der finder sted den 2., 3. og 4. maj 2013 overalt i Danmark.

Formålet med festivalen er at øge opmærksomheden og vække interesse for forskning hos den danske befolkning og skabe forståelse for den betydning, som forskning har for vores samfund og hverdag.

Læs mere om Forskningens Døgn og arrangementer de kommende dage her >