Undervisningsministeriet vil i samarbejde med blandt andet elever fra HVG, sætte fokus på at give alle unge mennesker stemme og styrke til at involvere sig i samfundet.

Demokratiteltet, som de kalder deres telt, er et åbent telt fuld af unge mennesker fra forskellige ungdomsuddannelser og organisationer samt Undervisningsministeriets læringskonsulenter. Blandt andet vil elever fra HVG’s Elevernes Råd være tilstede i Valbyparken.

I løbet af dagen vil der være mulighed for aktiviteter og samtaler med andre unge fra forskellige miljøer. Blandt andet aktiviteter der sætter fokus på rettigheder for LGBT-personer, elevdemokrati og styrkelse af det sociale liv. Derudover kan du høre personlige fortællinger om social kontrol og meget mere.

Udover elevrepræsentanterne der deltager i forbindelse med Demokratiteltet, skal alle 1.g’ere afsted til Ungdommens Folkemøde.

Herunder kan se programmet for Demokratiteltet: