Amerikansk High School den ene dag og biografsal i Nuuk den næste. Hvidovre Gymnasium & HF’s lokaler har i løbet af den seneste måned som en anden kamæleon været ramme for to filmproduktioner, hvis handling skal forestille at foregå i to vidt forskellige dele af verden.

Stjerne på de sociale medier
I januar fik skolen en henvendelse fra et produktionsselskab, der skulle filme en musikvideo til den unge sanger og internetfænomen Benjamin Lasnier. Den 15-årige teenager fra Vejle har 975.000 følgere på Instagram og 5.409.180 likes på Facebook – og det var da også på de sociale medier, at det hele startede. Nu har Benjamin Lasnier forfulgt drømmen om at blive sanger som hans store idol Justin Bieber. Pladekontrakten er sikret og den første single, ‘You’ve got my number’ er ude.

Musik og dans på skemaet
Det var netop i forbindelse med indspilningen af en musikvideo til ‘You’ve got my number’, at Hvidovre Gymnasium & HF blev brugt som location. I jagten på et skolemiljø, der mindede om en amerikansk high school, faldt HvG’s omgivelser i produktionsselskabets smag. Et imponerende hold bestående af 20 personer, som blandt andet omfattede instruktøren Mike Spooner, koreografen Toniah Pedersen og makeup-artisten Nicci Welsh, rykkede ind for i løbet af et lille døgn at indspille alle musikvideoens scener. Der blev danset med skolens skelet i mediefagslokalet, cyklet på low riders i gangene, og scenen i Salen pyntet, som en kulisse til et amerikansk skolebal. Alt sammen mens tonerne fra ‘You’ve got my number’ spillede på repeat.

Videoen har nu været offentliggjort på YouTube i en uge og er allerede blevet vist over 174.000 gange.

Oplev videoen her og se, om du kan genkende gymnasiet >

Populære blå biografsæder
Så sent som i denne uge er gymnasiet endnu en gang blevet foreviget på film. Denne gang til en reklamefilm for Air Greenland, som skal vises i biografen i Nuuk i Grønland. Her efterlyste produktionsselskabet nogle blå biografsæder, som mindede om dem i Nuuk’s biograf. Blå biografsæder er åbenbart ikke lette at finde, men en hurtig Google-søgning pegede på gymnasiets biograf og en lejeaftale kom i stand. Filmen vil desværre kun blive vist i Nuuk, så den skal man rejse langt for at få fornøjelsen af at se.

Fotos af Elisabeth Rihn