”Noget af det der sker, når man starter på gymnasiet, er at man skal udvikle sig fra at være elev til at være studerende, og det hjælper vi jer med.”

Sådan sagde rektor Tania Sheikh Larsen til de mange unge mennesker, der tirsdag aften mødte op til informationsaften på Hvidovre Gymnasium, sammen med deres venner eller forældre.

Aftenen startede med et show i skolens sal, der til dagligt bliver brugt som kantine og i særlige anledninger til fest, musical og samlingssted. Her blev de fremmødte gæster budt velkommen af værterne Mira og Søren, der fulgte dem gennem showet, med en tale fra gymnasiets rektor, musik- og dansenumre fra årets musical, og små interviews med nogle af skolens elever.

”Det er hårdt arbejde at gå i gymnasiet, men det er også sjovt” sagde rektor Tania, og det afspejlede sig også i aftenens mange aktiviteter. Fagligheden var i fokus, men live-musik, spil, farverige guirlander og brede smil spredte god stemning og højt humør.

”Vil I have et bolsje med på vejen?”

Efter showet kunne de besøgende udforske skolen på egen hånd eller snakke med de mange elever, lærere og studievejledere, om studieretninger, fagpakker, talentprogrammer, elevudvalg eller noget helt femte. Og så kunne man tage med på en guidet rundtur, sammen med en elev og en lærer.

Mange gik med på et rundvisningshold for at se skolen, opleve live-undervisning og høre gode historier fra rundviserne. De blev taget med til bl.a. biologi, mediefag, informatik, fysik, kemi og musik. Fra kemilokalet kom gæsterne ud, smilende og gumlende på frisklavede bolsjer, som kemieleverne fremstillede til dem.

På gangen foran fysiklokalerne stod nogle elever, der til daglig har faget informatik på skemaet. De havde i dagens anledning lavet et interaktivt spørgeskema, som gæsterne kunne prøve. Især de unge mennesker, og potentielle elever, kunne få noget helt særligt ud af det… Ved at lægge sin hånd på enten ”ja” eller ”nej” for at svare på nogle spørgsmål, kunne man nemlig finde frem til hvilken studieretning, der passede til dem. ”Uh, biologi!” udbrød en pige, der netop havde taget testen, ”det er også det, jeg gerne vil.” Hendes resultat viste sig i form af en boble på billedet der ved hjælp af en projektor blev vist på væggen foran dem. Biologi-boblen var størst, tæt fulgt af boblen for matematik.

Rigtig god aften

Ved aftenens begyndelse fik gæsterne udleveret et elevmagasin, et program for aftenen, et kort over skolen samt en lille evalueringsseddel. ”Meget informativt””venlige mennesker””imødekommende elever og lærere””rigtig god aften”. Det var nogle af de tilbagemeldinger, som gæsterne havde skrevet på sedlen, som de afleverede da aftenen nærmede sig sin afslutning.

Også mundtligt udviste gæsterne interesse og tilfredshed. En pige var på besøg sammen med sin far, der selv var blevet student fra Hvidovre Gymnasium & HF tilbage i 90’erne. ”Det er et godt gymnasium, her skal min datter også gå,” sagde han, og datteren smilede og stemte i: ”Jeg vil rigtig gerne starte her efter sommerferien”.

Se videoen fra Informationsaftenen 2020 her.