”Vi lærte hinanden bedre at kende og fandt en måde at hygge os sammen på uden brug af en tidsplan eller sociale medier.”

Sådan fortæller 1.g-elev Isabella Rinaldo, efter hun har tilbragt knap et døgn sammen med sine nye klyngekammerater til arrangementet ’HvG By Night’.

(I de tre måneders grundforløb går 1.g’erne i en såkaldt ’klynge’. Når de herefter vælger studieretning, kommer de i en mere permanent klasse.)

Rektor: Eleverne skal føle sig hjemme tidligt

Konceptet blev for første gang prøvet af for to år siden og blev en succes. Alle de nye elever, både på stx og hf, skal tilbringe en hel dag og nat sammen med deres nye klynge-/klassekammerater.

”Formålet med ’HvG By Night’ er at ryste eleverne sammen og give dem en mulighed for på et tidligt tidspunkt at føle sig hjemme på skolen,” fortæller rektor Kirsten Jensen. Hun dukker selv op til samtlige ’HvG By Night’-middage, hvor hun spiser med og hilser på de nye elever.

En dag, hvor der er tænkt ud af boksen og huset

Programmet for hver klynges ’HvG By Night’ er planlagt af klyngernes/klassernes lærere. De prøver som regel at give eleverne nogle oplevelser, som er lidt ud over det sædvanlige – også gerne med en tur væk fra gymnasiet.

Nogle elever var for eksempel på kanalrundfart, andre var på museum, og fælles for dem alle var en tur forbi Cirkusmuseet, der ligger tæt på gymnasiet. Her stod der gøgleri på skemaet.

Efter at have fået pulsen i vejret, skulle der mad i maven. Menuen var tilberedt af gymnasiets ”kantine-mor” Hanne, og rektor Kirsten Jensen spiste med og sludrede med de nye elever. Med til middagen var også de nye elevers introvenner – det er elever fra de ældre årgange, der fra dag ét har fungeret som tutorer for de nye.

Efter aftensmaden var der fri leg.

”Vi lavede lidt af hvert. Vi så gyserfilm, spillede brætspil, hyggede med musik og snakkede en del,” fortæller Isabella.

Senere gik nogle elever omkuld i deres medbragte soveposer, mens andre blev oppe til den lyse morgen.

”Vi tror og håber, at vores ’HvG By Night’-arrangementer kan skabe tættere bånd og fællesskaber blandt eleverne, så de ikke blot fagligt, men også socialt får det bedste ud af deres år her på gymnasiet,” siger rektor Kirsten Jensen.

Det bakker Isabella op om:

”Vi lærer en anden del af hinanden at kende, for i skolen har man en skole-facade.”

Fakta

Alle de nye 1.G- og 1.HF-klasser på Hvidovre Gymnasium & HF har i løbet af uge 36 været til et ’HvG By Night’-arrangement.

Derudover har alle de nye elever også i juli, før de overhovedet startede, været inviteret til eftermiddags-arrangementet ’HvG Sommertræf’ for at møde deres dengang kommende klassekammerater.