Normalt er skolen tømt for elever, når klokken slår 17.00. Men i torsdags blev en lille gruppe stædigt siddende i vandrehallen efter lukketid. De havde nemlig sammen med lærer Peter Pedersen en plan, som involverede varmt overtøj, skarpe blikke og skolens spejlteleskop.

Da mørket var faldet på, gik de 18 elever med astronomi som valgfag udenfor, hvor de så nærmere på månen gennem et spejlteleskop. Også to af Jupiters måner var synlige på denne stjerneklare vinteraften.

Eleverne lærte at genkende flere stjernebilleder, således at de kan orientere sig i mørke. Også med helt almindelige kikkerter var det muligt at se flotte stjernebilleder – her fik eleverne blandt andet øje på stjernehoben plejaderne.