Europas storbyer
Der er fart på eleverne på Hvidovre Gymnasium & HF i disse uger. I denne uge er alle 2.G- og 1.HF-klasser på de obligatoriske studieture, hvor de sammen med deres lærere og en masse sommerfugle i maven er draget ud i Europa for at blive klogere på verden omkring os, og en helt masse oplevelser rigere. Klasserne er rejst sammen to og to, til henholdsvis Athen, Berlin og Lissabon, hvor de med deres studieretningsfag skal undersøge byerne.

Selvom studieturen er fagligt funderet, er det ikke kun dét, der fylder hos eleverne. Mikkel fra 2.A skal til Athen og han fortæller: “På turen skal vi ud og se seværdigheder som Akropolis og antikkens Grækenland. Dog bliver det fedeste ved turen det sammenhold, der kommer i klassen og mellem lærere og elever.” Eleverne er blevet godt klædt på til turen, og de er bevidste om, at de skal repræsentere Hvidovre Gymnasium & HF ude i verden: ”Vi ved alle, det er et andet land og derfor også andre regler. Det betyder dog ikke, at vi ikke skal have det sjovt – vi får også masser af tid til os selv, hvor vi kan udforske byen, finde små restauranter og have det sjovt!”

Udveksling til USA
Men det slutter ikke her. Den tredje marts rejser en gruppe talentfulde elever fra 2.HF og 3.G nemlig til Hayesville i North Carolina, USA. Talentturen er en del af gymnasiets udvekslingsprogram mellem afgangselever på Hvidovre Gymnasium & HF og en gruppe High School-elever fra Hayesville.

I efteråret havde eleverne besøg af de amerikanske studerende, og nu er det Hvidovre Gymnasium & HF’s elevers tur til at besøge dem. Eleverne skal bo hjemme hos de amerikanske elever, der i efteråret besøgte dem. Sammen med de amerikanske studerende skal eleverne fra Hvidovre Gymnasium & HF bl.a. have undervisning i engelsk og amerikansk historie, besøge nationalparker og seværdigheder, undersøge amerikanernes forhold til religion og ellers opleve kulturen, naturen og måden at leve på i den lille by i North Carolina.

Olympia går i 3.A på Hvidovre Gymnasium & HF og er én af de elever, der på tirsdag rejser til North Carolina. ”Det, jeg glæder mig mest til ved turen, er, at jeg får lov til at opleve en helt ny kultur. Vi skal ikke være der og lege turister, men vi er der for at leve os ind i deres hverdag for at se, hvordan andre mennesker lever,” fortæller Olympia. Når eleverne ankommer til lufthavnen i Atlanta, Georgia, bliver de hentet af de amerikanske studerende, og skal efter den cirka to timer lange bustur til Hayesville indkvarteres hjemme hos dén amerikanske elev, der i efteråret boede hos dem. Olympia skal bo hos en pige fra Hayesville, der hedder Tabitha, og det glæder hun sig til: ”Jeg tror, det bliver megafedt at bo hos hende. Vi har ret mange ting til fælles, og vi klikkede bare fra det øjeblik, vi mødte hinanden. Jeg glæder mig til at møde hendes familie. Hun er meget åben over for, at vi skal opleve så meget af den amerikanske kultur som muligt, så hun har lagt mange spændende planer for os.”

Det bliver spændende at høre om de mange oplevelser, eleverne har fået, når de igen har benene plantet på dansk jord.

Se billeder fra elevernes ture i billedgalleriet.