Hvad er fattigdom? Og eksisterer det overhovedet i dagens Danmark. Det er nogle af de spørgsmål, som HF-eleverne fra 1.q på Hvidovre Gymnasium & HF har stillet sig selv i forbindelse med et projekt om fattigdom.

Med disse spørgsmål i baghovedet drog eleverne i onsdags ud i den rå virkelighed, hvor de besøgte aktivitetscentret Sundholm på Amager, som beskæftiger sig med hjemløse og danskere med misbrug.

Som en del af dagens program fik eleverne en rundvisning på Sundholm og fik syn for, hvordan hverdagen er for centrets brugere. Eleverne mødte også Henrik ”Svale” Andersen, som fortalte dem om livet som hjemløs og stofmisbruger.

For David Bay fra 1.q var det første gang, at han stod ansigt til ansigt med en person, som er stofmisbruger og hjemløs. Det var et møde, der gjorde indtryk på gymnasieeleven:

”Ligesom mange andre har jeg nok mest af alt tænkt på dem som nogle sutter, men vores møde med ”Svale” var virkelig med til at åbne mine øjne og give mig en anden sympati for deres situation.”

Det glædede underviser Palle Jørgensen at opleve, hvor meget eleverne levede sig ind i de personlige historier, som brugerne af Sundholm delte med dem.

Ifølge Palle Jørgensen er det vigtigt, at eleverne kommer ud på den anden side af gymnasiets mure og får talt med de danskere for hvem fattigdom er mere end et omdiskuteret begreb.

”Med besøget på Sundholm og mødet med centrets brugere har eleverne fået et mere nuanceret og håndgribeligt indblik i emnet fattigdom, og det er en fordel, når vi skal arbejde videre med emnet i undervisningen.”

Projektet om fattigdom er en del af HF-klassens undervisning i faget kultur- og samfundsfag, som er en sammensmeltning af fagene historie, religion og samfundsfag.