Eleverne fra 2.p står klar med deres medbragte hatte og venter på tegn fra den professionelle danser Lars Bjørn. Mens han tæller for, forvandles de brede smil til koncentrerede ansigter. Det er med at holde tungen lige i munden, når man skal huske en dansekoreografi.

Eleverne udgør et af de to idrætshold med idræt på b-niveau, som de seneste uger har fået undervisning i moderne dans af den professionelle danser Lars Bjørn. Som en del af projektet D.A.N.S. er de blevet introduceret til moderne dans som metode og som udtryksform. Målet med projektet er at udvide elevernes kendskab til dans som et kreativt og kunstnerisk fagområde.

Skal man dømme ud fra det show, som 2.p giver i slutningen af den sidste danselektion, er missionen lykkedes. Eleverne har selv været med til at skabe dele af en musical-inspireret koreografi fyldt med drejninger, skarpe vendinger og kast med hatte – og kreativiteten har tydeligvis været stor.

Projektet D.A.N.S er udviklet af Dansekonsulenterne i Dansens Hus i samarbejde med en gruppe professionelle dansere. Projektet afsluttes i næste måned med en fællesdag i Dansehallerne i København, hvor de gymnasier, som har været en del af projektet, får mulighed for at arbejde videre med deres dans og vise deres egne koreografier.