”De nye elever er exceptionelt seje i år”, fortæller Pernille Rejmers, der er medinstruktør og produktionsleder på Hvidovre Gymnasium & HFs musical i år. ”De fleste har både meldt sig til skuespil, sang og dans – og de er ikke bange for at stå på en scene og kaste sig ud i det.”

Instruktør Malte Rokatis i forgrunden og de medvirkende elever i den første øveweekend

Det er fjerde år i træk, at gymnasiet afholder en musical – og hvert år er nuværende og tidligere elever de bærende kræfter. I år har Pernille Rejmers følgeskab af to tidligere elever, Malte Rokatis, der er instruktør, og Anna Bønløkke, der også er medinstruktør og koreograf. De har alle tre haft svært ved at slippe taget i gymnasiet, efter de blev studenter sidste og forrige år.

”Sjov og god måde at skabe nye venner”

Mikkel Schmidt har prøvet at være én af de helt nye 1.g’ere, der melder sig til musicalen – det var han sidste år, og i år har han som 2.g’er meldt sig igen.

”Jeg meldte mig, fordi det er en sjov oplevelse, og det er en god måde at skabe nye venner på tværs af årgangene,” fortæller han. Nogle af sine tætteste venner på gymnasiet har han fået ved at være med i musicalen.

Mikkel i sidste års musical

I august, allerede ugen efter, at de helt nye elever startede på skolen, begyndte øvegangene for musicalholdet. Og lørdag den 31. august og søndag den 1. september var der den første af i alt tre øveweekender, hvor alle medvirkende på musicalholdet brugte en hel weekend på at øve deres roller, dans, sang og musik.

Billede fra den første øveweekend

Koreograf Anna Bønløkke viser de medvirkende nogle dansetrin

Premiere for alle interesserede

Tirsdag den 3. december er der premiere på musicalen – en forestilling, der er åben for alle interesserede.

Holdet bag musicalen overvejer endnu en åben forestilling, og så er der sat dage af til at vise forestillingen for Hvidovre Kommunens udskolingsklasser og resten af gymnasiets egne elever.

Er du interesseret? Så hold øje med hjemmesiden her – vi lægger et link op til billetkøb senere i efteråret.