Vigtige datoer for optagelse til 1.g i skoleåret 2019-2020

1. marts 2019 (senest) skal du søge om optagelse til gymnasiet via optagelse.dk.

12. marts 2019 modtager du en kvittering fra det gymnasium, du har søgt som 1. prioritet.

30. april 2019 får du besked fra Hvidovre Gymnasium & HF, hvis vi har reserveret en plads til dig. Beskeden sendes til din e-boks.

OBS: Det er meget vigtigt at ansøgeren oplyser sit CPR-nummer samt sin forældres/værges, hvis man er under 18 år, så vi kan kontakte jer via e-boks. Læs mere om vores behandling af personfølsomme oplysninger.

På vores gymnasium bliver du som elev mødt af lærere, der har interesse for netop dig, prioriterer at opbygge et godt forhold til dig og arbejde sammen med dig for, at du klarer dig endnu bedre, end du selv tror, du kan.

Det er også, hvad eleverne siger, hvis du spørger dem.

Nedenfor kan du læse, hvorfor vores elever er så glade for at være elever netop her.

Til venstre kan du læse, hvordan du kan besøge og komme ind på skolen.

Sara, student 2019

“Jeg er glad for HvG, fordi jeg føler, jeg kan være mig selv hele tiden. Jeg behøver ikke at pålægge mig en facade for at passe ind – alle er accepteret, præcis som de er.”

“Det bedste ved det sociale liv er helt sikkert alle de venner man får. Jeg har både venner fra 1.g, 2.g og 3.g. Man er ikke fanget inde i sin klasse. Alle kan snakke sammen, selv en 1.g’er med 3.g’er.”

“Lærerne er gode til at lytte til eleverne. Så hvis der er noget, der ikke fungerer i den enkelte lærers timer, så er de altid klar på at ændre det, så alle kan følge med.”

Malthe, student 2019

“Jeg har sagt det før, og jeg kommer helt sikkert til at sige det igen: Det bedste her er SAMMENHOLDET! Især de første par dage, dér er alle klar på at tage en 1.g’er i hånden, hvis de ser forvirrede ud. Alle hjælper alle. Og alle er venner, på tværs af årgangene.”

“Lærerne er forstående. Er der uger, hvor man er mega presset, kan man altid spørge, om de kan rykke opgaverne en enkelt dag, eller to. For det meste siger de ja, men det værste man kan få, er et nej. Alle lærerne har altid et smil på læben, når man møder dem på gangen, og er altid klar på en høj femmer.”

Mira, 3.b

”Lærerne er rigtig dygtige. De er også meget opmærksomme og hjælper gerne, hvis der er noget, man ikke forstår. Og så er de bare sjove! For eksempel skulle min klasse have ny dansklærer, Anne. I den allerførste time kom hun ind i klassen og sagde: “Analysér mig. Fortæl alt, hvad I tror om mig”. Det var mega sjovt, og der blev sagt en masse sjove ting.”

Frederik, 3.b

”Det bedste ved lærerne på HvG er den positive energi, de alle sammen udstråler. For eksempel havde jeg en dag nogle fjollede briller på i skole og spurgte min engelsklærer Mikkel, om han ville prøve dem. Han tog dem på og så vildt fjollet ud. Det lyder måske som en lille ting, men det er sådan noget, der gør, at man holder af lærerne.”

Tonje, student 2019

“Jeg er glad for at gå HvG, fordi der er plads til mig, men også til alle andre. Det har en stor betydning for ens skolegang, så det er bare rigtig vigtigt!”

“Det bedste ved at gå på HvG må være at lærer og elev er så godt som muligt på ligefod. Man kan altid komme og få en god snak. Både om sjove ting, men også seriøse ting.”