Fredag den 23. juni er der translokation for gymnasiets studenter med taler, musik og uddeling af hædersbevisninger på gymnasiet. Det starter klokken 9, og forældre og familie er naturligvis meget velkomne.

Efter translokationen, cirka klokken 11, kører eleverne traditionen tro til Hvidovre Rådhus, hvor borgmester Helle Adelborg tager imod studenterne og byder dem indenfor til en forfriskning, en tale og en sang.

Sangen fortsætter ved Byens Kilde – springvandet foran Hvidovre Hovedbibliotek – hvor studenterne danser den såkaldte AG-dans til fornøjelse for fremmødte venner og familiemedlemmer. Også her er familie og venner meget velkomne.

Bagefter kører studenterne med dytten, piften og jubel afsted på forældreturné i deres festligt udsmykkede vogne.