Sciencelinjen2

SCIENCE: Matematik A – Fysik B – Kemi B

Science

Undrer du dig over, hvad lys og lyd egentlig er? Er du fascineret af naturens sammenhænge, har du lyst til at lave matematiske beregninger, og vil du gerne have en dybere forståelse af alt det, vi tager for givet i hverdagen? Det kunne være mobiltelefoner, rutsjebaner i Tivoli, rent drikkevand, elektricitet og lægemidler, rumfart, men også global opvarmning og uønskede kemikalier i vores miljø og fødevarer. I vores moderne fysik- og kemilokaler kommer du til at lave eksperimentelle undersøgelser, der hænger tæt sammen med det teoretiske arbejde.

Fagenes samspil
Dine tre hovedfag matematik, fysik og kemi hænger helt naturligt sammen, hvilket giver en fantastisk synergi i undervisningen. Det gælder også i forbindelse med din studieretningsopgave i 2.g, hvor du med stor succes kan bruge alle tre fag.

Fremtidsmuligheder
Når du tænker på, hvad det kunne være sjovt at arbejde med i fremtiden, er det måske uddannelser som ingeniør, fysiker eller kemiker, du kommer i tanke om. Derudover er Science også et godt afsæt til mange andre videregående uddannelser inden for teknik, naturvidenskab og sundhed, som fx medicin eller tandlæge.

Få inspiration til hvilke videregående uddannelser du kan tage efter gymnasiet på Uddannelsesguiden eller Jobkompas.

Oversigten herunder forudsætter, at alle elever i en klasse har den samme studieretning. Hvis en klasse er en såkaldt papegøjeklasse med flere studieretninger, kan der forekomme ændringer.

*Tysk/Fransk B eller Spansk A : Der skal vælges enten Tysk, Fransk (fortsætter) eller Spansk (begynder).

*Frit valg C-niveau udgår, hvis der er valgt Spansk A som andet fremmedsprog

*Løft B->A-niveau: Skal være et naturvidenskabeligt fag medmindre Fy B eller Ke B hæves til A-niveau eller Bio C hæves til B-niveau.

For mere information:

Læs om de enkelte fag og læreplaner på Undervisningsministeriets hjemmeside