IT

Opslagsværker der benyttes med UNI-Login

Opslagsværker der benyttes uden login

Skolens IT-systemer

Biblioteker

Bærbar computer – vi anbefaler, at:

  • Du har en bærbar computer til brug i undervisningen.
  • Du sætter navn, initialer eller en form for mærkning på computer, oplader og USB-stick.
  • Du jævnligt tager backup (sikkerhedskopi) af vigtige dokumenter. Backup af få dokumenter kan f.eks. gøres på en USB-stick, men en ekstern harddisk er nødvendig, hvis der skal være plads til en systemafbildning af din pc
  • Ved upload og download af materialer på skolens net skal ophavsrettigheder overholdes.
  • Fildelingsprogrammer må ikke anvendes på skolens netværk.
  • CopyDans regler skal overholdes ved kopiering og print

Computerprogrammer

Herunder har vi oplistet nogle af de programmer, som vi kan anbefale dig at bruge. Hvilke af de fag-specifikke programmer du får brug for, kan du spørge din lærer om:

Antivirus

For at få adgang til skolens trådløse internet, skal du have et opdateret antivirus-program. De fleste computere sælges med et antivirus-program, som kun er gratis i en kort periode. Inden prøveperioden udløber, skal du derfor enten betale for at fortsætte eller installere et nyt. Men husk inden du installerer et nyt antivirusprogram, at afinstallere det gamle, da 2 aktive antivirusprogrammer kan gøre din computer langsom og ustabil. Der er ingen krav om, hvilket antivirusprogram du bruger – udover at det skal kunne opdateres dagligt – du må derfor gerne vælge et af de gratis, som f.eks.:

  • Til Windows: Windows Defender virker også som antivirus og er på forhånd installeret, men gøres typisk inaktivt hvis et andet antivirus program installeres.

Windows, Mac, Chromebook og Linux

Alle operativsystemer kan anvendes på skolens netværk, men Microsoft Office og nogle fagprogrammer kan kun installeres på Windows eller Mac.

Ved eksamen anvendes netprøver. Test om din computer passer til Netprøver.. Ved eksamen er adgang til internet begrænset og der er f.eks. ikke adgang til OneDrive, iCloud og Google Drive. Afprøv derfor ved at slå internettet fra at du kan gemme dokumenter lokalt på computeren.

Astronomi

Fysik

Kemi

Matematik

Musik

Spansk

  • Quia.com/web har quizzer, jeopardyspil, udfyldningsøvelser m.m. – spørg din lærer om brugernavn og kode