Velkommen til HF

Velkommen til Hvidovre Gymnasium & HF og til to gode år med masser af læring, fællesskab og sammenhold.

Skoleåret starter blidt med introdage. Her bliver du introduceret til gymnasiet, din klasse og din klasses introvenner, der sikrer, at du får en behagelig start. Du får også en forsmag på uddannelsen i Fællesskab & Handlekraft, som er med til at styrke det gode fællesskab og forbinde den faglige læring med verden uden for skolen.

Du og din klasse skal besøge Ungdomsøen, hvor I skal hygge jer i smukke omgivelser og arbejde med demokrati og handlekraft sammen med andre unge.

Efter nogle hyggelige introdage, hvor du lærer skolen og dine nye klassekammerater at kende, skal du i gang med første semester.

Før du kommer til første skoledag, skal du sørge for at have en bærbar computer med et tastatur. Computeren skal have en harddisk, så du kan gemme dokumenter og installere programmer som fx Microsoft Office og Geogebra – online versionerne af disse programmer er ikke nok! Dette betyder at Chromebooks og tablets som udgangspunkt er uegnede.

For at målrette undervisningen bedst muligt vil vi gerne se, hvad jeres umiddelbare matematikniveau er. Derfor vil der i begyndelsen af skoleåret være en screening i matematik. Den er heldigvis ikke farlig. For I vil få mulighed for at forberede jer på screeningen i løbet af sommeren, da mange af opgaverne vil komme til at ligge her på siden. 

Det første semester bliver afsluttet med en eksamen i enten idræt, mediefag eller musik.

I første semester ligger også den første projektperiode, hvor du i det tværfaglige fag Naturvidenskabelig faggruppe (NF) kommer lidt ud af skolen og oplever, hvordan faget forbindes i teori og praksis. Du og dine klassekammerater skal også på jeres første udemodul i Fællesskab & Handlekraft på Nordfyns Højskole, hvor I får lov til at snuse til højskolelivet og samarbejde om handlekraft og bæredygtighed på kreative måder.

I andet semester er der igen en projektperiode, denne gang i det tværfaglige fag Kultur- og Samfundsfagsgruppen (KS). Her skal du sætte faget i spil på en studietur til Hamborg. Studieturen er obligatorisk. Den er altså en forudsætning for at faget såvel som uddannelsen kan gennemføres.

I starten af 2. semester vil dine lærere og din studievejleder hjælpe dig med at finde dine faglige styrker, så du kan vælge de rigtige valgfag og dermed sammensætte den pakke af fag, der er rigtig for dig.

Tredje semester indledes med endnu en hyggelig og lærerig tur til Ungdomsøen, og senere skal du i praktik på en uddannelse eller en arbejdsplads, som passer til dine faglige interesser.

I fjerde semester har vi fokus på at gøre dig klar til eksamen og huen, der venter lige om hjørnet. Men der bliver selvfølgelig også tid til endnu en tur til Nordfyns Højskole, hvor du og dine klassekammerater gennemgår det andet udemodul i Fællesskab & Handlekraft.

På vores hjemmeside kan du finde informationer om dine lærere, personalet på skolen, faciliteter og meget mere. Bla. info om de mange udvalg du kan deltage i samt alt det ekstra du kan deltage i efter skoletid.

Husk at både lærere, studievejledere og administration følger dig gennem alle fire semestre, og du kan altid gribe fat i os, hvis du har spørgsmål.

Vi glæder os til at tage imod dig ved skolestart august. 2023

Mange hilsner

Tania Sheikh Larsen

Rektor