Velkommen til STX

Velkommen til Hvidovre Gymnasium & HF og til tre gode år med masser af læring, fællesskab og sammenhold.

Skoleåret starter blidt med introdage. Her bliver du introduceret til gymnasiet, din grundforløbsklasse og din klasses introvenner, der sikrer, at du får en behagelig start. Du får også en forsmag på uddannelsen i Fællesskab & Handlekraft, som er med til at styrke det gode fællesskab og forbinde den faglige læring med verden uden for skolen.

Efter nogle hyggelige introdage skal du i gang med grundforløbet.

Grundforløbet varer tre måneder og her skal du have en række fag, som du fortsætter med gennem hele din gymnasietid. Du skal også have Almen sprogforståelse (AP) og Naturvidenskabeligt grundforløb (NV), som afsluttes med en eksamen i uge 44.

I løbet af grundforløbet præsenterer vi dig for nogle af de Studieretninger, som vi tilbyder på skolen. Det vil ske på særlige studievalgsdage, hvor du får mulighed for at snuse til de studieretninger du er særligt interesseret i.

I løbet af grundforløbet vælger du så, hvilken studieretning du gerne vil følge, når grundforløbet slutter. Grundforløbet bliver afløst af dit studieretningsforløb. Studievalgsdagene, dine læreres faglige vurderinger og samtaler med din studievejleder skal hjælpe dig med vælge den studieretning, som er den helt rigtige for dig.

Før du kommer til første skoledag, skal du sørge for at have en bærbar computer med et tastatur. Computeren skal have en harddisk, så du kan gemme dokumenter og installere programmer som fx Microsoft Office og Geogebra – online versionerne af disse programmer er ikke nok! Dette betyder at Chromebooks og tablets som udgangspunkt er uegnede.

Vi oplever, at overgangen fra matematik i grundskolen til matematik i gymnasiet kan være vanskelig både for matematik-elskere og matematik-hadere. Vi vil derfor gerne give jer nogle muligheder for at få de bedste forudsætninger for en god start på gymnasiematematikken.  

For at målrette undervisningen bedst muligt vil vi gerne se, hvad jeres umiddelbare matematikniveau er. Derfor vil der i begyndelsen af skoleåret være en screening i matematik. Den er heldigvis ikke farlig. For I vil få mulighed for at forberede jer på screeningen i løbet af sommeren, da mange af opgaverne vil komme til at ligge her på siden. 

Her kan du se de grundforløbsfag, du skal have i august – november i 1.G

  • Almen sprogforståelse (AP)
  • Dansk
  • Engelsk
  • Samfundsfag
  • Matematik
  • Naturvidenskabeligt grundforløb (NV)
  • Sprogfag (tysk/fransk/spansk)
  • Kunstnerisk fag (mediefag/musik)

Studieretningsforløbet begynder start november og indledes med en studieretningsdag. Her præsenterer vi dig og dine klassekammerater for studieretningsfagene, og du vil finde ud af, hvordan de arbejder sammen. Studieretningsdagen er også en hyggelig dag, hvor klassen bliver rystet sammen, og I lærer jeres lærere bedre at kende. I skal også på jeres første udemodul i Fællesskab & Handlekraft på Nordfyns Højskole, hvor I får lov til at snuse til højskolelivet og arbejde med handlekraft og bæredygtighed på sjove og spændende måder. Studieretningsforløbet varer fra november det år du går i 1.g, til du bliver student i juni, to et halvt år senere.

På vores hjemmeside kan du finde informationer om dine lærere, personalet på skolen, faciliteter og meget mere. Bla. info om de mange udvalg du kan deltage i samt alt det ekstra du kan deltage i efter skoletid.

Husk at både lærere, studievejledere og administration følger dig gennem alle tre år, og du kan altid gribe fat i os, hvis du har spørgsmål.

Vi glæder os til at tage imod dig ved skolestart august 2023

Mange hilsner

Tania Sheikh Larsen